Što je sindrom vaginalne relaksacije?

Sindrom vaginalne relaksacije je definiran kao povećanje unutarnjeg promjera vagine. To uzrokuje manjak osjećaja ugode i zadovoljstva za oba partnera tijekom spolnog odnosa.

Što uzrokuje vaginalnu relaksaciju?

Najčešći uzrok relaksacije vagine je prekomjerno rastezanje vagine tijekom poroda koje se pogoršava svakim idućim porodom. Ostali uzroci su urođena slabost vezivnog tkiva i proces starenja.

Kako se liječi?

Do pojave ginekoloških lasera učinkoviti rezultati mogli su se postići invazivnim kirurškim zahvatima vaginoplastike. Međutim, uz te zahvate vezane su mnoge postoperativne komplikacije i često nezadovoljstvo postignutim rezultatima. Moderni načini liječenja uključuju uporabu lasera koji pokazuju izrazito dobre rezultate.

Kome je namijenjen IntimaLase® tretman?

Namijenjen je svim ženama koje pate od proširenja vagine zbog porođaja ili samog procesa starenja.

IntimaLase u Poliklinici Tonković

Lasersko se POMLAĐIVANJE VAGINE (SUŽAVANJE) u Poliklinici Tonković izvodi najmodernijim uređajem u području laserske tehnologije – Fotona SP Dynamis.

Laser ima selektivno djelovanje na sluznicu i podsluznicu vagine što je ujedno i cilj terapijskog djelovanja te na taj način onemogućuje nastajanje neželjenih učinaka, odnosno ozljeda tkiva. Laserske zrake djelujući na podsluznicu potiču nastanak novog kolagena što dovodi do učinka sužavanja vagine. Zahvat je izvrstan zbog svoje minimalne invazivnosti, vrhunskih rezultata te mogućnosti ambulantnog izvođenja što omogućava pacijenticama povratak svakodnevnim aktivnostima odmah po izlasku iz ordinacije.

Učinak potaknut laserom traje i više od godinu dana te se zahvat može ponoviti neograničen broj puta što rezultat čini još boljim.

Indikacije za lasersko sužavanje vagine

Gubitak ugode prilikom spolnih odnosa – najčešće nakon porođaja, no i nakon drugih uzroka koji su doveli do relaksacije vaginalne stijenke.

 Posebne napomene:

  • Prije tretmana napravit će se ginekološki pregled i pregled transvaginalnim ultrazvukom. Uz to je potreban PAPA test (ne stariji od 6 mjeseci) kao i bakteriološki nalaz urina.
  • Svakoj pacijentici se pristupa individualno u liječenju s obzirom na stupanj vaginalne relaksacije.
  • Nakon tretmana potrebno je suzdržavati se od spolnih odnosa 3-5 dana.
  • Preporučuje se ponoviti tretman unutar 30-ak dana.

 RADNO VRIJEME

Pon, Sri, Pet7:00 – 15:00
Uto, Čet13:00 – 21:00

  +385 (0)33 721-137

Zadovoljne pacijentice kažu

Ne mogu vam riječima opisati koliko mi je laserski zahvat promijenio život i uklonio stalni osjećaj nelagode. Zato poručujem svim ženama koje pate od ovog problema da se nemaju čega sramiti i da potraže pomoć u Poliklinici Tonković jer će ju tu sigurno dobiti! Hvala vam još jednom!

Marina, 62

Pošto već jako dugo vodim bitku s hormonima, njhovu neravnoteža se ispoljila i na mojim intimnim dijelovima tijela zbog čega sam uz osjećaj nelagode, suhoće i bolnosti imala i manjak samopouzdanja koji mi je vraćen nakon 3 laserska tretmana u Poliklinici! Brzo je i bezbolno, a sve tegobe su svedene na minimum! Svakako preporučam Polikliniku Tonković za rješavanje svih vrsta “ženskih” problema.

Ivana, 37

Muku sam mučila s bježanjem mokraće i u više navrata sam išla na zahvate koji se nisu pokazali kao trajno rješenje. Nakon samo dvije primjene lasera osjetila sam ogromno olakšanje, nema više panike hoću li stići do WC-a ili ne. Mirno hodam gradom i uživam u svakodnevnom životu kao da tog  problema nikad nije ni bilo!

Željka, 58

Naručite se za pregled