Što je stresna urinarna inkontinencija?

Stresna urinarna inkontinecija (SUI) je čest problem kod žena koji izaziva neželjeno istjecanje mokraće pri kihanju, kašljanju, smijanju, napinjanju ili fizičkom naporu, kao što je trčanje ili penjanje po stepenicama. Zdravstvena bit stresne inkontinencije mokraće je u opetovanim mokraćnim infekcijama koje nastaju zbog zaostatka mokraće (nakon voljnog mokrenja) u spuštenoj bazi mokraćnog mjehura.

Što uzrokuje SUI?

Ovo neželjeno istjecanje urina prouzrokovano je slabljenjem mehanizma zatvaranja uretre (mokraćne cijevi) što je rezultat oslabljene muskulature dna zdjelice. Faktori koji najviše doprinose pojavi SUI su vaginalni porođaj, prekomjerna tjelesna težina i dob.

Koji su tradicionalni načini liječenja?

Do pojave ginekoloških lasera praktički jedini neinvazivni način liječenja bile su vježbe za mišiće dna zdjelice, tzv. Kegelove vježbe, ali one su samo djelomično učinkovite ako se ne izvode pravilno i redovito. SUI se tretira i invazivno, ugradnjom kirurških implantata tzv. slingova. Ovaj kirurški zahvat zahtjeva boravak u bolnici, određeno vrijeme oporavka i može uzrokovati ozbiljne komplikacije.

IncontiLase® tretman u Poliklinici Tonković

Laserski tretman LIJEČENJA STRESNE URINARNE INKONTINENCIJE (NEVOLJNOG ISTJECANJA MOKRAĆE) u Poliklinici Tonković izvodi se najmodernijim uređajem u području laserske tehnologije – Fotona SP Dynamis.

Tretman se temelji na poticanju remodeliranja te stvaranju novog kolagena u području vanjskog ušća mokraćne cijevi, predvorja vagine, prednje stijenke vagine (na koju se naslanja mokraćni mjehur) te u području male zdjelice koje sadrži tkiva bogata kolagenom. Rezultat je ponovna mogućnost kontroliranja otjecanja mokraće što izuzetno poboljšava kvalitetu života. Prema istraživanjima, više od 95% pacijentica je bilo u mogućnosti kontrolirati otjecanje mokraće čak i godinu dana nakon tretmana, a prvi rezultati se mogu vidjeti vrlo brzo nakon završetka tretmana.

Učinak potaknut laserom traje i više od godinu dana te se zahvat može neograničen broj puta ponoviti što efekt čini još boljim.

Indikacije za laserski tretman

Nevoljno otjecanje mokraće (stresna inkontinencija).

 Posebne napomene:

  • Prije tretmana napravit će se ginekološki pregled i pregled transvaginalnim ultrazvukom. Uz to je potreban PAPA test (ne stariji od 6 mjeseci) kao i bakteriološki nalaz urina.
  • Svakoj pacijentici se pristupa individualno u liječenju s obzirom na stupanj vaginalne relaksacije.
  • Nakon tretmana potrebno je suzdržavati se od spolnih odnosa 3-5 dana.
  • Preporučuje se ponoviti tretman unutar 30-ak dana.

 RADNO VRIJEME

Pon, Sri, Pet7:00 – 15:00
Uto, Čet13:00 – 21:00

  +385 (0)33 721-137

Zadovoljne pacijentice kažu

Ovaj zahvat mi je promijenio život i odriješio me straha kojeg sam imala svaki put kada bih izišla iz kuće. Hvala doktoru Tonkoviću i svima u Poliklinici Tonković! Najbolji ste!

Jadranka, 60

Iako imam skoro 64 godine i dalje volim uživati u vožnji biciklom i u šetnji prirodom, a “bježanje” mokraće svaki drugi ili treći put kada bih se nakašljala me itekako ograničavalo u uživanju u životu. Odlučila sam tome stati na kraj i obratila se Poliklinici Tonković za pomoć i nakon 3 tretmana sam se osjećala kao nova i osjećam se kao da mi je samo nebo granica! Sve pohvale za ovaj laser!

Zdenka, 63

Muku sam mučila s bježanjem mokraće i u više navrata sam išla na zahvate koji se nisu pokazali kao trajno rješenje. Nakon samo dvije primjene lasera osjetila sam ogromno olakšanje, nema više panike hoću li stići do WC-a ili ne. Mirno hodam gradom i uživam u svakodnevnom životu kao da tog  problema nikad nije ni bilo!

Željka, 58

Naručite se za pregled